latinica  ћирилица
01/05/2024 |  08:12 | Аутор: РТРС

У Добоју првомајски уранак уз звуке дувачког оркестра (ВИДЕО)

Испред Ватрогасног дома у Добоју јутрос је уз Градски дувачки оркестар на традиционалном првомајском уранку почело обиљежавање Међународног празника рада.
Првомајски уранак у Добоју уз градски дувачки оркестар - Фото: РТРС
Првомајски уранак у Добоју уз градски дувачки оркестарФото: РТРС

Извођењем корачница и других нумера, оркестар је наставио стогодишњу традицију, а капелнк Горан Митровић је нагласио како не одустају од ове манифестације коју једини његују у Републици Српској.

- Крећемо, као и сваке године, испред Ватрогасног дома и идемо по насељима Баре, Поткамен, након чега се враћамо до града - рекао је Митровић.

Оркестар броји око десетак сталних чланова, од инструмената заступљене су трубе, кларинет, велики и мали бубањ, бас туба.

Горан Кнежевић бас трубу свира од 2004. године, а прије овог инструмента савладао је тромбон и трубу. Он каже да се грађани најчешће обрадују првомајском уранку и да уз дружење буду и почашћени, али да буде и оних који негодују пробуђени.

Градски дувачки оркестар, као оркестар за "свадбе и сахране", располаже разноликим и широким репертоаром, те уз маршеве, домаће и стране корачнице наступају и са свадбарском и народном музиком.