latinica  ћирилица
30/04/2024 |  18:35 ⇒ 19:32 | Аутор: Агенције

Медведев и Рубљов лако до четвртфинала Мадрида

Данил Медведев је у интересантном мечу савладао Александера Бублика са 2:0 (7:6, 6:4) и тако дошао до новог четвртфинала.
Данил Медведев  (Фото:EPA-EFE/Alessandro Di Marco) -
Данил Медведев (Фото:EPA-EFE/Alessandro Di Marco)

Бублик је изашао расположен за игру, упркос што је по његовим стандардима ово прерани термин за меч, па је први нанио ударац Медведеву у петом гему и повео уз брејк предности. Рус је одговорио већ у наредном гему, а до краја првог сета није било нових брејк прилика ни са једне стране. У тајбрејку се појавио класични Бублик. Медведев је брзо повео 6:0 и сет је био готов.

Како већ то обично бива са Сашом Бубликом, када изгуби тијесно први сет, у другом је већ мислима у свлачионици. Тако је и сада почело. Брзих 4:0 за Медведева, међутим, Бублик се ипак вратио донекле у меч. Вратио је један брејк, али је то било све од њега, па се Медведев пласирао у четвртфинале гдје ће чекати Рафаела Надала, или Јиржија Лехечку.

Андреј Рубљов је за свега 66 минута савладао Талона Грикспора (6:2, 6:4) и наставио серију добрих игара у Мадриду послије низа неуспјеха од почетка марта. Рубљов је константно притискао доста лош први сервис Холанђанина, користио брејк шансе у оба сета, а Грикспор није успио да направи ниједну прилику за брејк и тако се руски тенисер лако пласирао међу осам најбољих гдје ће, или на Јана Ленарда Штруфа, или на Карлоса Алкараса.