latinica  ћирилица
30/04/2024 |  18:30 ⇒ 20:54 | Аутор: СРНА

Ћирковић: Циљ - олимпијска медаља у Паризу (ВИДЕО)

Сара Ћирковић изјавила је да јој је послије освајање првог мјеста на Европском првенству у боксу, које је одржано у Београду, циљ освајање олимпијске медаље у Паризу.
Зворник - Фото: СРНА
ЗворникФото: СРНА

- Европско првенство било је одлична припрема за Олимпијске игре и сада ћу имати малу паузу пред припреме за Париз - рекла је Ћирковићева, боксерка Обилић ТРБ из Зворника и репрезентативка Србије.

Она је истакла да је задовољна наступом и освојеном златном медаљом на европском првенству у боксу, јер је у мечевима које је имала, побјеђивала једногласном одлуком судија, те захвалила свима на подршци за овај велики успјех.

Анђела Бранковић из истог клуба, која је у Београду освојила бронзану медаљу, каже да је задовољна освајањем медаље на Европском првенству.

- Уложени труд и рад су се исплатили, а захвална сам и Ћирковићевој која је мој најбољи спаринг партнер - рекла је Бранковићева, коју крајем маја очекује квалификациони турнир на Тајланду за пласман на Олимпијске игре у Паризу.

Тренер Мирко Ждрало оцијенио је да је Сарина златна медаља историјска за српски бокс, али и за Зворник, а да се том успјеху прикључила и Анђела са бронзаном медаљом.

Подсјећајући да је за седам година освојено 10 европских медаља, Ждрало је рекао да су у Боксерском клубу Обилић радили упоредне анализе и дошли до закључка да ниједан клуб у региону нема ове резултате.

Он је додао да је у плану унапређење услова за рад боксера у Зворнику, те да ће се у наредном периоду разговарати о изградњи дворане за борилачке спортове за који сматра да треба да буде база боксерског спорта.

Градоначелник Зворника Бојан Ивановић је честитао успјехе зворничким боксеркама и њиховим тренерима, те потврдио намјере за изградњу боксерске сале наводећи да су почели израду идејног рјешења, а очекују подршку виших нивоа власти и Српске и Србије.

Осим такмичарки са ЕП у Београда, новинарима су представљени и успјеси Анастасије Бошковић и Срђана Томића, чланова Обилића. 

Анастасија Бошковић је прије мјесец дана освојила брозану медаљу на Омладинском првенству Европе у Поречу, док је Срђан Томић на Европском првенству у катеогрији више од 80 килограма освојио бронзу.