latinica  ћирилица
30/04/2024 |  15:43 ⇒ 21:12 | Аутор: СРНА

Вучић: Организовали су читаве фабрике лажи против Србије

Предсједник Србије Александар Вучић је истакао да су организоване читаве фабрике лажи против Србије, али да ће истина побиједити.
Александар Вучић (Фото: TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ/ bg) -
Александар Вучић (Фото: TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ/ bg)

Вучић је подсјетио да је на јучерашњој конференцији за новинаре недвосмислено говорио о потреби очувања мира и да ће Србија све да учини да мир буде сачуван, као и да би усвајање резолуције о Сребреници у УН значило отварање Пандорине кутије што значи велики број нових резолуција пред Генералном скупштином УН.

- И поред тога, данас сте могли да видите у свим регионалним медијима, од "Мајки Сребренице" до свих осталих, који кажу да је Пандорина кутија у ствари рат против наших комшија, даље наоружавање, иако је било потпуно јасно да то нема никакве везе једно са другим - поручио је Вучић у обраћању видео-поруком на свом Инстаграм налогу.

      View this post on Instagram

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

Он је истакао да су и некаквог "Пен центра" потврдили да су сви забринути и осјећају се угрожено због српског наоружавања, али је додао да су погријешили јер није Србија добила "рафале", већ Хрватска.

- НАТО је тај који убрзава своје програме наоружавања и против чега немамо ништа против. А ми се нормалним уобичајеним током наоружавамо, онолико колико је потребно да би једна мала, суверена и независна земља могла да опстане - рекао је Вучић.

Он је указао да хајка која се води против Србије само показује нервозу оних који су умислили да ће са лакоћом да остваре своје циљеве и да сруше Србију на кољена да никада више не може да се подигне.

- Без обзира на све фабрике лажи, побиједиће Србија - закључио је Вучић.