latinica  ћирилица
13/05/2024 |  13:30 ⇒ 13:34 | Аутор: РТС

Рукометни савез Србије затражио специјалну позивницу за Свjетско првенство

Рукометни савез Србије званично је Свјетској рукометној федерацији послао захтјев за добијање специјалне позивнице за учешће на Свјетском првенству.
Рукомет - Фото: РТРС
РукометФото: РТРС

Рукометаши Србије савладали су у недјељу Шпанију резултатом 25:22 у реванш сусрету баража за пласман на Свјетско првенство, што није било довољно да се надокнади убједљивији пораз из Шпаније (32:28).

Разлика од четири гола из првог меча помогла је Шпанциама да упркос поразу у Новом Саду обезбиједе директан пласман на првенство свијета које је на програму наредне године у Хрватској, Данској и Норвешкој.

Ипак, у Рукометном савезу Србије вјерују да још увијек постоји шанса да се "орлови" нађу међу најбољим селекцијама свијета, па су, како је и најављено одмах након утакмице у недјељу, Свјетској рукометној федерацији послали захтјев за добијање специјалне позивнице .

У РСС се надају да би представници ИХФ могли да додијеле позивницу Србији због пласмана на посљедњем првенству, због резултата млађих категорија, досадашње организације такмичења...

Исти захтјев је послала Саудијска Арабија, а очекује се да то учине и Црна Гора и Швајцарска.

Свјетска рукометна федерација ће додијелити двије позивнице ако се Нови Зеланд не пласира на шампионат, а коначна одлука ће бити донијета у јуну.

Свјетско првенство ће бити одржано од 14. јануара до 2. фебруара наредне године у Норвешкој, Данској и Хрватској.